A week in Buea

Hello Belgium!

Wow! Er is al een week voorbij! Enerzijds enorm snel voorbij gevlogen en anderzijds hebben we het gevoel hier al veel langer te zijn. De druk gevulde dagen en het constant ontdekken eisen hun tol 🙂

We komen net uit 2 dagen duisternis. Zondag gingen ze van 5u tot 17u werken aan het elektriciteitsnetwerk dus no prob, we kunnen gerust een dagje zonder elektriciteit. Was het niet dat we moeten wachten hebben tot maandagavond 20u vooraleer er weer licht brandde! En geloof ons vrij, hier is het dan ’s avonds ècht wel pikkedonker! 🙂 Uiteindelijk niet zo erg zè, enkel lastig dat we niet meer konden werken omdat de laptops plat waren en de GSM’s ook begonnen:)

We voelen ons al heel goed op ons gemak ondanks het beperkte comfort. Uiteindelijk pas je je aan en leer je er wel mee leven. Doch blijft het anders voor ons omdat we weten dat binnen enkele maanden we weer in de luxe zitten.

Bevolking
De mensen zijn hier enorm vriendelijk! Wanneer we rondlopen, worden we continu gegroet door iedereen. Ook wanneer je iets zoekt of nodig hebt, kan je eenders wie aanspreken en wordt je met de glimlach geholpen.

Eten
Niet makkelijk! Vooral om ’s middags wat simpels te vinden! Gedroogde vis of wa kip op een stokske vind je wel snel maar voor een simpel stuk brood met iets op moet je serieus zoeken. ’s Avonds is het vaak uit eten want koken in ons mini keukentje is geen lachertje. Al het materiaal staat gestapeld op de wasbak en het fornuis vermits er geen kasten zijn dus om te koken moet je je goed organiseren 🙂
’s Avonds kiezen we dus een buurt om iets te eten. Links en rechts zijn er dan kleine standjes waar ze iets klaar maken, dus dan is het gewoon kwestie van eens te gaan kijken in de kookpot en te kiezen 🙂 Het verbaast ons wel dat we nog niet ’t sch***erij gehad hebben :p
Voor zo’n 3euro kan je voor 2 personen goed gegeten en gedronken hebben.

Us in taxiVervoer
Zoals iedereen hier, nemen we constant één van de duizenden taxi’s dat hier rondrijden. Voor een ritje van 5 à 10 minuten betaal je 100 FCFA pp, wat overeenkomt met zo’n 15 eurocent. Onderweg stoppen ze vaak om mensen af te zetten of op te pikken tot wanneer we met 5 passagiers in de oude Toyota zitten 🙂

Hygiëne
Opnieuw, niet makkelijk. Vermits we slechts 1 op 2 dagen water hebben gedurende een uurtje (als we geluk hebben) moeten we het toilet telkens doorspoelen met een emmer. Natuurlijk hebben we geen honderden liters in reserve dus ècht doorspoelen is het niet waardoor er zich al snel onaangename geurtjes zich opstapelen.
Wanneer er dan toch water is (de ene keer om 6u ’s morgens, de andere keer om 12u ’s middags), nemen we toch een deugddoende douche!

Klimaat
Buea (uitgesproken als “Boya”) is gelegen op de zijkant van Mount Cameroon op zo’n 1.000m hoogte. Hierdoor genieten we van wat aangenamere temperaturen dan het lager gelegen Douala waar het vaak broeiend heet is. Het nadeel echter is dat de wolken heel vaak blijven hangen rond de berg, waardoor we quasi constant onder een laagje wolken zitten of zelfs, zoals vandaag, een hele hoop wolken!
De temperatuur overdag hangt rond de 30°. ’s Nachts zakt dit wel tot zo’n 22° wat wel zeer aangenaam is om te slapen.

Us at aperoSociaal contact
Bars genoeg! De mensen hier drinken graag enkele pinten na’t werk of op’t gemak ’s avonds dus we mogen niet onder doen natuurlijk! 🙂 Er is wel wat leven op straat tijdens de avonduurtjes!

4 gedachten over “A week in Buea

  1. Heerlijk om iets van jullie te lezen… Zo vreemd , maar ik krijg er telkens een krop van in mijn keel. Zo een avontuur, jullie twee, hier zo ver vandaan… Zie jullie graag!!

  2. Leuk om zo een kijkje te kunnen nemen in jullie huidige verblijfplaats 🙂 Ik wens jullie veel succes en moet zeggen, chapeau dat jullie dit doen.

  3. Superleuk (en grappig)jullie avontuur te kunnen volgen. Ik zou daar graag eens een vliegske zijn om het allemaal te kunnen volgen. Ik zal jullie ook eens een update van hier sturen.Knuffel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.